Hydratační anti-aging balzám Jahoda / Cupuacu

Bohatý a přesto lehký koktejl pěstících látek, který sedne každému typu pleti. Kombinace olejů ze semínek jahody a granátového jablka, intenzivně hydratačního amazonského másla Cupuacu, bambuckého másla a jemně mletých říčních perel, podpořená mokřadkovým a ricinovým olejem poskytuje intenzivní hydrataci, výrazně regeneruje pleť a chrání ji před vnějšími vlivy i známkami stárnutí. Díky vysokému obsahu másla Cupuacu, které na sebe naváže přes čtyřnásobek vlastní hmotnosti vody, pleť před použitím vlhčete obzvlášť důkladně.

Složení: Olej z jahodových semínek, máslo Cupuacu, bambucké máslo, olej ze semen granátového jablka, mokřadkový olej, mleté říční perly, ricinový olej

Co je to vlastně balzám?

Balzám je směsí olejů a másel, popřípadě i dalších extraktů, rozpustných v tucích (např. bylinných olejových macerátů, samotných esenciálních olejů atd.) či prášků z jemně namletých perel nebo minerálů. Funguje podobně, jako klasický krém, ale na rozdíl od něj postrádá vodní složku a musí se proto nanášet na vlhkou, či spíš přímo mokrou pokožku, aby kromě promaštění došlo i k hydrataci - tedy to, co klasický krém (emulze) udělá v jednom kroku, musí být u balzámu rozděleno do dvou.

Jak balzám uchovávat?

Balzámy uchovávejte nejlépe v lednici a nabírejte výhradně suchými prsty či jiným suchým předmětem, vydrží pak čerstvé minimálně rok.

Jak nejlépe balzám použít?

Na vyčištěnou pleť naneste vydatné množství tekutiny, nejlépe aloe vera gelu, hydrolátu či nálevu z bylin, které vám sedí, suchými prsty či suchým předmětem naberte požadované množství balzámu a zatímco je pokožka stále mokrá, vetřete do pleti obličeje a krku.

Co nejčastěji používáš k výrobě balzámů?

Všechny mé balzámy jsou vyrobeny z nejkvalitnějších dostupných surovin, často ze zahraničních zdrojů, pokud se v ČR nenachází v požadované kvalitě. Všechna másla i oleje jsou lisované za studena a nerafinované, většina z nich je certifikována jako BIO či pochází přímo z divokého sběru. Část bylin kupuji, část sbírám, suším a připravuji sama - v obou případech je před naložením do oleje pečlivě třídím a vybírám pouze ty části rostlin, které mají neporušenou strukturu a během sušení si zachovaly zdravou barvu, aby do oleje přešlo co nejvyšší množství účinných látek. Maceraci provádím metodou za studena, kdy za uvolnění požadovaných látek zodpovídá především dlouhá doba naložení (3 měsíce), co nejjemnější nadrcení rostlinného materiálu a každodenní důkladné protřepávání - působení tepla nevyužívám, protože negativně ovlivňuje účinnost nosných olejů.

Ilustrační foto